Село Крета ще отбележи празника си с фолклор

Село Крета ще отбележи празника си с фолклор Започнаха есенните празници на селата от община Мездра. След като миналата неделя празнуваха в Ослен Криводол, тази събота /23 ноември/ е ред на друго малко село – Крета. По традиция жителите и гостите на селото се събират на обща трапеза, за да покажат своята задружност за доброто на селото. Ще бъде приготвена курбан чорба от майстора готвач Борислав Ангелов, ще има и скара.
За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат от фолклорен ансамбъл "Мездра" и оркестър. Като гости на празника се очакват кметът Иван  Аспарухов, председателят на общинския съвет в Мездра Яна Нинова, кметове на кметства и кметски наместници, както и спонсорите подпомогнали за разходите по тържеството. Иван Аспарухов ще представи официално кметският наместник на селото Виолета Панова, за която това ще бъде трети мандат.
Веселбата ще продължи до късно вечерта с кръшни хора, на които ще се хванат дошлите от цялата страна кретчани, жителите на селото, гостите и танцьорите от Ансамбъл „Мездра”.
19.11.2019, 10:21 часа
606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha