Отпуснаха близо 3 500 противогрипни ваксини в Монтана

Отпуснаха близо 3 500 противогрипни ваксини в Монтана Здравните власти в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на лечебните заведения в Монтана, научи агенция BulNews.
Освен ваксините в болниците са раздадени и 2 340 спринцовки с игли за еднократна употреба. От миналия месец от регионалната здравна инспекция са стартирали противогрипната кампания за сезона 2019 – 2020 г. В специализирания кабинет на РЗИ са имунизирани 26 лица, а осигурената противогрипна ваксина е „Ваксигрип-тетра“.
През миналия месец от отдела по държавния здравен контрол са извършени 462 броя текущи проверки в обекти с обществено предназначение. От направените проверки 423 броя са били по отношение на стоки и дейности със значение за здравето на човека.  Има издадени пет заповеди за заличаване на обекти. Дадени са 2 предписания за подобряване хигиенното състояние и противоепидемичния режим на проверените обекти.
Взети са и 28 проби от питейни води на централното водоснабдяване. 5 от тях са показали отклонение от стандартите по микробиологични показатели. Две от пробите не отговаряли и на нормалните химични показатели. Здравните власти поясняват, че са предприели необходимите мерки за отстраняване на несъответствията, като са издадени 4 предписания.
 
20.11.2019, 08:20 часа
619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha