Правосъдие! Осъдиха пациент за нападение срещу лекарка в Лехчево

Правосъдие! Осъдиха пациент за нападение срещу лекарка в Лехчево Агресивен пациент, нападнал лекарка в здравната служба в монтанското село Лехчево, бе изправен на подсъдимата скамейка, научи агенция BulNews. Случката се е разиграла в началото на февруари месец тази година.
Грозната сцена е станала към 13 часа, когато пияният 37-годишният Л.А. нахлул със сила в лекарския кабинет в селото. Мъжът бил пиян до козирката, като настоявал да бъде прегледан поради здравословен проблем със сърцето.
Дежурната лекарка се заела да преглежда фиркания мъж, но той се държал грубо и агресивно. Л.А. започнал да ѝ крещи, като дори посегнал да я удари. Въпреки това докторката запазила самообладание и направила опит да продължи медицинския преглед. Тогава агресивният пациент я ударил по ръката, при което тя изпуснала слушалките от апарата за измерване на кръвно налягане и те се счупили на земята.
Лекарката и двете ѝ колежки се изплашили от грубите и непристойни действия на мъжа. Те се принудили да извикат полиция, която да усмири агресивния пациент. Служители на участъка в Бойчиновци се отзовали на мястото и съставили акт на мъжа по указа за борба с дребното хулиганство.
Преди дни Л.А. бе изправен а подсъдимата скамейка в районния съд в Монтана, където бе осъден на пробация за срок от 2 години и безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на 200 часа. На агресивния мъж е наложено и обществено порицание, което да се изпълни чрез съобщаване на присъдата по местната радиоуредба в селото.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
19.11.2019, 16:55 часа
2454 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha