Изправят пред съда жена от Монтана, продала затъналата си в дългове фирма

Изправят пред съда жена от Монтана, продала затъналата си в дългове фирма Районната прокуратура в Монтана изправя в съда жена от Монтана, продала затъналата си в дългове фирма на длъжник към държавата с над 40 фирми. От държавното обвинение са изготвили предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Я.Б. по обвинение за извършеното от нея престъпление. Пркурорите поясняват, че през 2014 година било регистрирано търговско дружество „М.“ ЕООД със седалище в село Меляне, чийто едноличен собственик на капитала и управител била обвиняемата Я.Б. Последното плащане от страна на дружеството било извършено през ноември 2015 година, като към тази дата общият размер на публичните му задължения бил 44 931.23 лева.
Впоследствие тя продала дяловете си в дружеството на Н.Д., като през февруари 2016 година била вписана промяна по партидата на дружеството в Търговския регистър. Седалището било променено на село Василовци, а едноличен собственик на капитала и управител станал Н.Д.
За въпросното лице било установено, че станал по подобен начин собственик и управител на над 40 дружества, натрупали задължения към държавата.
Близо година и половина по-късно „М.“ ЕООД имало непогасени задължения към държавата в общ размер 49 897.09 лева. Те били формирани от неплатени задължения по ЗДДС и ЗКПО, по декларации Образец 6 – УПФ, ДОО, ДДФЛ, ЗО, както и имуществена санкция по издадено по-рано наказателно постановление.
На обвиняемата Я.Б. е било предявено обвинение за това, че като управител и представляващ търговско дружество „М.“ ЕООД, изпаднало в неплатежоспособност и в тридесетдневен срок от спиране на плащанията, не е поискала от съда да открие производство по несъстоятелност.
Предстои делото да продължи в съда.
20.11.2019, 08:34 часа
2395 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha