Разчистват терена край Бургас, където бе открит застрелян труп, търсят още улики

Разчистват терена край Бургас, където бе открит застрелян труп, търсят още улики

Местността край бургаския квартал Долно Езерово, където бе открит труп с огнестрелна рана в областта на гръдния кош, ще бъде разчистена от храсти и треви и ще бъде направен нов оглед. Разследващи ще се върнат на терен отново, за да търсят още улики, тъй като случаят, поне засега, остава обвит в пълна мистерия. Не е намерен проектилът, установено е само, че огнестрелната рана е с вход откъм гърба и изход от гърдите. Според отлично осведомени тялото на жертвата - 33-годишният Петър В. от квартал Черно море, е местено поне веднъж. Освен това е много вероятно Петър да е била убит другаде и изхвърлен в землището на бургаския квартал, допускат разследващи.
Междувременно задържаните първоначално съпрузи от Бургас са освободени и срещу тях не са повдигнати обвинения, нямат и наложена мярка за неотклонение, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров. "24 часа" научи, че с тях са работили психолози от института на МВР, но не са достигнали до нищо, което би ги уличило в съпричастност към тежкото престъпление.
Двойката влезе в полезрението на полицията, след като вечерта на 18 ноември подала сигнал, че се натъкнала на труп край Долно Езерово. Съпрузите обаче признават, че това е станало още сутринта в неделя, но първоначално се уплашили да съобщят, за да не ги заподозрат в убийство. Когато водят полицаите на мястото се оказва, че трупът вече го няма там. Започва претърсване на района сантиметър по сантиметър. Тялото е  открито в падинка на около 200-300 метра от мястото, където съпрузите твърдят, че е било в неделя, разказаха запознати с разследването.
От няколко дни в бургаската дирекция на МВР заедно с местни криминалисти работят едни от най-добрите специалисти от отдел "Убийства" към Главна дирекция "Полиция". Все още не са готови назначените експертизи, между които балистична на няколко ловни оръжия, иззети от съпрузите. Мъжът, който е местен предприемач, бил ловец, а в неделя заедно с жена си разхождали кучето край Долно Езерово.
Криминалисти работят по всички възможни версии, като не изключват 33-годишният Петър да е станал случайна жертва на ловци. Той е известен на полицията, има досие за дребни кражби, хващан е и да шофира след употреба на наркотици, установи репортерска проверка.

21.11.2019, 15:30 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha