800 донорски карти са раздадени във Враца

800 донорски карти са раздадени във Враца 800 донорски карти са раздадени досега от Българския червен кръст във Враца. Доброволците, които участват в кампанията в подкрепа на донорството, са обучени от служители на Регионалната здравна инспекция, каза специалистът по младежки дейности към Бълграския червен кръст във Враца Юлия Кръстева. Червеният кръст е основен партньор в кампанията на Министерството на здравеопазването в подкрепа на донорството:
"Най-важното послание, което отправят към местните жители е, че органното донорство може да спаси човек и е необходимо да се говори за него, защото това се оказва тема, за която не се говори в семействата, а е важно. Решаващата дума след настъпване на необратимия процес имат близките и е хубаво да има заявено писмено съгласие за даряване на органи."
Кампанията във Враца започна на 5 ноември в Младежкия дом в града, когато донорски карти са раздадени на групите, обучавани по оказване на първа долекарска помощ. Проведени са срещи с ученици в село Кунино и с жители на населеното място, както и в клубовете по плувни спортове и езиковата гимназия в областния център. Днес доброволците са разяснявали за кампанията сред студенти и преподаватели във филиала на медицинския университет в града. Утре от 14 часа ще имат съвместна акция с Пътна полиция и общината в Мездра. Тя ще е на входа на града, в началото на булевард "Александър Стамболийски":
"Ще  има демонстрация по оказване на първа помощ-едно напомняне на шофьорите да бъдат внимателни на пътя и съответно ще се проведе разяснителна кампания за донорството и това как и какво е необходимо да знаем за него."
Донорски карти могат да бъдат получени и на място в сградата на Българския червен кръст във Враца.
21.11.2019, 16:49 часа
1130 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha