Заради жена: Окръжният съд потвърди условна присъда за мъж, заплашил с убийство приятел

Заради жена: Окръжният съд потвърди условна присъда за мъж, заплашил с убийство приятел Врачанският окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Враца, с която той признава за виновен М. Ц. В. в закана за убийство. Престъплението станало на 25.08.2017 г. във Враца, като подсъдимият се заканил с убийство на Ц. П. Й. и това възбудило основателен страх у Й. за осъществяването му. Подсъдимият и пострадалият били в добри приятелски отношения. Поводът за заканата са лични отношения на двамата с жена, която първоначално живеела с пострадалия, но впоследствие се разделили и имала по-близки отношения с подсъдимия. Пострадалият и жената били на гости при приятели, за което подсъдимият разбрал. Той пристигнал пред дома и настоявал да влезе, и когато получил отказ, заплашил, че ще влезе и ще избие всички. На мястото била повикана полиция. Подсъдимият се укрил преди служителите на реда да пристигнат, но продължил да заплашва с SMS-и. В следващите дни агресията на подсъдимия спрямо пострадалия продължила.
Въззивният съд изцяло възприе доказателствата, събрани от контролирания съд. „В тази връзка, оплакването на защитата и на самия подсъдим пред въззивната инстанция за недоказаност на обвинението, по което подсъдимият е признат за виновен и осъден, е абсолютно неоснователно“ – се казва в мотивите на Окръжен съд - Враца. Не бе уважено искането на подсъдимия и неговия защитник наказанието, наложено от Районен съд - Враца, да бъде намалено.
Присъдата, която Врачанският окръжен съд потвърди, е „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от три години.
Решението на Окръжен съд – Враца е окончателно.
 
22.11.2019, 12:09 часа
960 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha