Мащабна антитерористична операция стартира в Турция за ликвидиране на ПКК

Мащабна антитерористична операция стартира в Турция за ликвидиране на ПКК Турция стартира голяма антитерористична операция в източната част на страната в опит да ликвидира терористичната фракция от Кюрдската работническа партия (ПКК) и да предотврати потенциални атаки през идната зима, пише турския всекидневник „Йени Шафак“, цитиран от БГНЕС.
Около 2 250 членове на силите за сигурност - командоси, жандармерия и специални полицейски части участват в операция "Киран-7" в долината Мунзур, в провинция Тунджели.
Като отбеляза спад сред членовете на ПКК и намаляване на нейната дейност, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че ПКК е толкова отчаяна, че "нейните терористи дори се страхуват да общуват помежду си". Той каза, че групата е успяла да привлече едва 108 нови членове през 2019 г., докато досега са привличали по 5 500 нови членове годишно.
Той добави още, че тази година 221 терористи от ПКК са се предали на турските сили.
Местните власти в Тунджели заявиха, че операцията, насочена към ликвидиране на присъствието на терористична група в страната, продължава "с успех и решителност".

 
24.11.2019, 09:24 часа
354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha