Глобиха с 1 000 лева мъж, застрелял куче на метри от ресторант в Димово

Глобиха с 1 000 лева мъж, застрелял куче на метри от ресторант в Димово Мъж, застрелял куче пред ресторант в Димово, бе осъден да заплати глоба в размер на 1 000 лева, научи агенция BulNews.
Наказанието на С.С. бе наложено преди дни от районния съд в Белоградчик.
Кървавата сцена се разиграла на 28 юни тази година на метри от ресторант „Белия брег“ в града. Тогава С.С. излязъл от ресторанта  с кошчета за боклук, за да ги изхвърли в намиращата се на улицата кофа за смет. Приближавайки кофата обаче, около нея се навъртало куче, което започнало да го лае застрашително. Мъжът изтървал боклука, върнал се в ресторанта да вземе метла и отново излязъл навън. Четириногото още било до кофата за смет и пак започнало да го лае. Гневен С.С. влязъл обратно в сградата и взел законната пневматична пушка на баща си. Отворил един от прозорците с изглед към кофите за смет, прицелил се и гръмнал животното. Изстрелът бил чут от служителка на аптеката, която се намира до ресторанта. Жената бързо излязла на улицата и видяла как кучето паднало на земята и издъхнало.
Малко по-късно и собственичката на животното научила за смъртта му и веднага подала сигнал на тел. 112. На мястото пристигнали униформени, които направили оглед и започнали разследване. Като видял полицаите стрелецът веднага предал доброволно пушката на баща си и разказал какво е станало.
Освен глобата за стрелбата С.С. е осъден да заплати и разноските по делото в размер на 145 лева.
Решението подлежи на обжалване и протест пред видинския окръжен съд.
29.11.2019, 08:50 часа
1137 1
Коментари

Николай Петров

29.11.2019, 22:39 часа
Затвор залужава тоя не глоба поне 10 години
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha