Детски ендокринолози провеждат обучение във Видин

Детски ендокринолози провеждат обучение във Видин Обучение на детски лекари и специалисти по здравни грижи се провeжда във Видин. Целта е участниците да се запознаят със съвременните способи и практики за полагане на спешни грижи за деца с диабет. Един от лекторите е председателят на Българското национално сдружение по детска ендокринология проф. д-р Мая Константинова:
"Основната тема ще бъде захарният диабет в детска възраст, като едно от най-честите заболявания, които налагат децата да бъдат много добре обгрижвани, за да имат добра прогноза на живота. Но острите усложнения, които настъпват внезапно при болести или други състояния, създават доста големи проблеми, които налагат децата да бъдат хоспитализирани и лекувани. Именно на тези спешни състояния ще обърнем особено внимание."
Лектор е и проф. Ива Стоева от Специализираната болница за активно лечение на детски болести в София. Тя ще представи лекция за заболяването Вродена надбъбречнокорова хиперплазия.
Инициативата за обучението е на "Лайънс клуб" Видин. Президентът на организацията д-р Иво Илиев обясни каква е целта:
"Надяваме се, че с този обучителен модул ще постигнем нашата цел - една по-голяма сигурност в нашите колеги, лекари да се справят с трудни ситуации в спешната медицина при събития от спешен характер у деца, свързани с ендокринни заболявания."
От неправителствената организация планират да проведат и обучение на медицинските специалисти от учебните заведения, които да придобият умения за работа с децата с диабет тип 1.
30.11.2019, 11:55 часа
1034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha