Внимание! Нов случай на остра вяла парализа засякоха във Видин

Внимание! Нов случай на остра вяла парализа засякоха във Видин За изминалата седмица 26 жители на област Видин са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
19 видинчани са лепнали варицела, един е със скарлатина, двама са болни от туберкулоза, а трима страдат от ентероколит. През изминалата седмица има и един регистриран видинчанин, който страда от остра вяла парализа. За тази година това е пореден случай на заболял в региона. ОВП е остро вирусно инфекциозно заболяване при хората, предавано при фекално-орален начин. Източници на заразата са болни хора и вирусоносителите.
​Първоначалните симптоми напомнят на грип. На втория или третия ден вече се наблюдава и пареза на различни мускули, най-често са засегнати лицевите. В този период пациентът изпитва болка, а движенията в засегнатите мускули са ограничени.
Острият стадий на заболяването обикновено продължава около седмица и след това се наблюдава бавно възстановяване. Хванато на време заболяването е напълно лечимо. Може обаче да има и трайни последици, предупреждават лекарите.
Регистрираните остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 48, като заболеваемостта е 112.07.
05.12.2019, 08:30 часа
1235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha