Северна Корея поднови атаката срещу Доналд Тръмп

Северна Корея поднови атаката срещу Доналд Тръмп Северна Корея поднови атаката си срещу президента Тръмп, след като той на свой ред заплаши Пхенян с военни действия, съобщиха от Би Би Си, цитирани от БГНЕС.
Външното министерство заяви, че ако г-н Тръмп е конфронтационен, той „наистина трябва да бъде диагностициран с повторно проявление на старческа слабост“.
Северна Корея за пръв път нарече Тръмп стар и слаб през 2017 година.
За първи път от повече от година Пхенян е открито критичен към Доналд Тръмп. Напоследък обаче има увеличение на враждебния език, тъй като преговорите са в застой.
На срещата на върха на НАТО във Великобритания във вторник Тръмп нарече севернокорейския лидер Ким Чен Ун "Ракетен човек".
Той каза още, че САЩ си запазват правото да използват военна сила срещу Пхенян.
Оксфордският речник на английския език определя терминът, използван от Пхенян за Доналд Тръмп - „dotard”, като "стар човек, особено такъв, който е станал слаб или сенилен".
В изявление, направено от държавната информационна агенция на Северна Корея, заместник министърът на външните работи предупреди, че "войната на думи" от преди две години може да се възобнови.
През 2017 г. двамата лидери се нападах словесно като Тръмп нарече Ким Чен Ун „малък ракетен човек“ и „луд“, а Ким в отговор нарече президента на САЩ „умствено обезпокоен старец“.
06.12.2019, 09:42 часа
201 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha