ГДБОП разби нарколаборатория за екстази и амфети

ГДБОП разби нарколаборатория за екстази и амфети Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност в Русе, с участието на техни колеги от секторите в Разград и Бургас, разкриха организирана престъпна група, извършвала престъпления, свързана с наркотици, съобщиха от МВР.
Разследването е предприето в края на ноември на територията на Русе и бургаското село Крушевец. В процеса на работа са документирани производство, доставка и разпространение на наркотични вещества от организираната престъпна група, действала с користна цел. Изяснено е, че групата е „работила"от юни тази година, от когато е и под наблюдение.
В рамките на разследването са установени данни за производство, доставка и разпространяване на екстази и метаамфетамин на хапчета), както и прекурсори за производството им.
За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Бургас - на 30 и 33 години, и двама русенци - на 35 и 34 години. При претърсване на 4 обекта, три от които в Русе и един в с. Крушевец, са намерени и иззети около 37 таблетки метамфетамин; общо към 42 грама суха тревна маса марихуана; 5 грама кристалообразно вещество; незаконно притежавана ловна пушка 12-ти калибър и патрони за нея.
Открито е помещение в с. Крушевец и лабораторно оборудване, пригодено за производство на наркотични вещества - метамфетамин, различни видове прекурсори за приготвяне на наркотични вещества; 30 хапчета със съдържание на ефедрин, както и 5 мобилни телефона. На двете места - и в Русе и в с. Крушевец са открити пособия за претегляне и разфасоване на наркотични вещества.
По случая в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство. Разпитани са 7 свидетели. Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража", а на трети - парична гаранция.
06.12.2019, 14:12 часа
1396 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha