Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради размера й

Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради размера й Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което причинява обездвижване, прикова вниманието в Испания след сблъсък с Ryanair, съобщава bTV.
Причината е, че авиокомпанията отказала да качи инвалидната й количка. Причината - параметрите й надвишавали изискванията за размер на багажа посочени от компанията.
Хуесо е трябвало да лети от Севиля до Валенсия на 9 декември. Жената е закупила билета си и след това онлайн регистрирала размерите на инвалидната си количка. От авиокомпанията я информирали, че електрическата количката надвишава позволените размери за багаж и отказали да я качат.
Предложили на жената да използва обикновена инвалидна количка, но заради заболяването си Хуесо се нуждае от специализирана електрическа количка.
Първоначално от Ryanair дори отказали да върнат парите за билета, който Хуесо закупила, но след като жената привлякла медийното внимание, бързо размислили.
От авиокомпанията се извинили на жената, но подчертали, че не могат да направят изключение, когато багажа надвишава посочените размери.
 
06.12.2019, 15:40 часа
570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha