Мъж от Монтана отива на съд заради двойно гласуване

Мъж от Монтана отива на съд заради двойно гласуване Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на К.Х. (на 36 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 168, ал. 2 от НК.
По време на проведените на 13.11.2016 г. избори за президент и вицепрезидент на Република България обвиняемият К. Х. бил член на една от секционните избирателни комисии в град Монтана. Като такъв той имал право да гласува в същата секция, поради което попълнил декларация и бил дописан в избирателния списък, като упражнил правото си на глас.
В съответствие с постоянния си адрес К.Х. следвало да гласува в друга секция в града.
След приключване на изборите била извършена проверка от ГРАО, при което се установило, че обвиняемият упражнил два пъти избирателното си право в Монтана, при един избор на 13.11.2016 г. Сигнализирана била прокуратурата и след извършена проверка е образувано наказателно производство.
В хода на досъдебното производство е била изготвена почеркова експертиза, доказваща авторство на извършеното от К. Х. престъпно деяние.
Предстои делото да продължи в съда.
07.12.2019, 13:25 часа
1878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha