Учредиха Областен съвет за хората с увреждания във Видин

Учредиха Областен съвет за хората с увреждания във Видин Областен съвет за провеждане на политиката за правата на хората с увреждания бе учреден във Видин. Обсъден бе правилникът за организацията и дейността на съвета, като неговата основна роля ще бъде да подпомага областния управител при осъществяването на стратегии, планове и мерки, свързани с изпълнението на политиката на правата на хората с увреждания, каза областният управител на Видин Албена Георгиева.
"Областният съвет е консултативен и координиращ орган. Основен принцип в работата на Областния съвет е осъществяването на сътрудничество при разработването и осъществяването на политика в областта на интеграцията на хората с увреждания. Ръководството на Областния съвет се състои от председател, секретар и членове на съвета."
В състава на съвета могат да се създават допълнителни работни групи и други помощни звена. Предстои представянето на информация за проекти в реализация, както и бъдещи инициативи, в подкрепа на хората с увреждания, а следващото заседания на Областния съвет ще се проведе в началото на следващата година, уточни още Албена Георгиева.
09.12.2019, 16:00 часа
674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha