Финландия дава 3 милиона евро за образованието на децата в Сирия

Финландия дава 3 милиона евро за образованието на децата в Сирия Финландските власти ще предоставят чрез Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) 3 милиона евро за образованието на децата в Сирия, съобщи финландското външно министерство.
Средствата ще се използват за ремонт на училища, за психологическа помощ и осигуряване на учебни пособия и материали, а също за подобряване на достъпа до училищата на деца със затруднения, се казва в изявлението на ведомството.
Според посланичката на Финландия в Ливан Таря Фернандес, която отговаря и за въпросите, свързани със Сирия, над два милиона сирийски деца днес не ходят на училище. "Не можем да изгубим цяло поколение. През 2018 г. благодарение на сътрудничеството между Финландия и УНИЦЕФ на училище тръгнаха над 70 000 сирийски деца", изтъкна тя. Това е добро начало. Този път целта ни е да помогнем на деца инвалиди да тръгнат на училище и да подпомогнем семействата им, допълни посланичката.
От началото на годината Финландия е предоставила хуманитарна помощ и помощ за развитие на стойност 25 млн. евро на Сирия и съседните й страни, приели сирийски бежанци.
09.12.2019, 16:40 часа
501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha