Ден на траур в СУ„Христо Ботев“ във Враца, ето кое е починалото дете

Ден на траур в СУ„Христо Ботев“ във Враца, ето кое е починалото дете Ден на траур е обявен във врачанското училище „Христо Ботев“. Вторник ще е неучебен ден за съучениците на починалото вчера 12-годишно момиче. Внезапната смърт на детето, издъхнало в класната стая, потресе обществото. 
Около 9 часа, между първия и втория учебен час, ученичката от 7-ми клас Нели Тихомирова е колабирала. Преди това тя ходила да си купи закуска. Щом влязла в класната стая Нели си съблякла якето, оставила си чантата и седнала на стол до катедрата. В този момент паднала по очи на катедрата, а после и на пода. Било точно 9 часа, четири минути и 47 секунди. Фелдшерката на школото била извикана веднага и жената буквално дотичала в класната стая. По думите й Нели нямала нито пулс, нито дишане, но жената започнала да прави на детето изкуствено дишане.
В 9 часа и 7 минути е подаден сигнал на тел. 112. Спешните медици се отзовали след 7 минути. Лекарите установили, че ученичката е много бледа и няма пулс. Те започнали реанимация моментално, която продължила около час. Междувременно пристигнал и втори екип медици с двама кардиолози, които се включили в борбата за живота на детето. Но усилията им били напразни.
В 10 часа и 10 минути била констатирана смъртта на 12-годишната Нели. Всичко това е записано от камерите за видеонаблюдение в школото.
След смъртта на детето е подаден сигнал в полицията. В училището са пристигнали криминалисти, които са започнали разследване. Униформените работят по всички възможни версии. Проведени са разпити на съучениците на починалото момиче, на педагози и на помощния персонал. Иззети са и записите от камерите.
Веднага са били извикани и близките на детето. В училището пристигнали родителите и баба му. Те били категорични, че Нели не е имала никакви сериозни заболявания.
Директорът на гимназията Виктор Кръстев твърди, че Нели е водила много здравословен начин на живот. Никога не си е купувала закуски, а си е носила храна от къщи. Шефът на школото също така е категоричен, че починалото дете не се е докосвало до енергийни напитки и дрога. По думите му Нели била много спокойна и възпитана.
Около обяд от школото изпратиха извънредно съобщение до медиите, в което се потвърждава, че има смъртен случай с ученичката от 7-ми клас Н.Т.М.
„Взети са своевременно всички необходими мерки от наша страна. Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците“, се казва в съобщението от ръководството на училището.
10.12.2019, 09:14 часа
15721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha