БСП поиска оттегляне на наредбата за "Бонус-малус"

БСП поиска оттегляне на наредбата за "Бонус-малус" БСП настоява да бъде оттеглена наредбата за системата "Бонус-малус" и тя да бъде преработена, обявиха на брифинг в парламента от левицата, предава БТА.
В нея има сериозни пропуски, внесли сме и предложения за промяна в кодекса за застраховането - премията по "Гражданска отговорност" да се коригира само на база причинени щети, обясни Димитър Данчев. По думите му, с предлаганите в момента текстове се повишава корупционният риск, а съдилищата ще бъдат затрупани с жалби за отлагане или избягване завишаването на застрахователната премия. Това е и допълнителна тежест за транспортните фирми, които имат и по-голям брой водачи, подчертаха от БСП.
За нас "Бонус-малус" системата трябва да има поощряващ ефект за шофьорите, а не да бъде само инструмент за увеличаване на застрахователната премия, обобщи Данчев.
Той добави, че е неприемливо водачът да бъде наказван за едно и също нарушение няколко пъти - чрез глоба с фиш или акт, отнемане на точки и трети път - повишаване на премията по застраховката.
11.12.2019, 14:38 часа
1014 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha