Деца и студенти подредиха изложба в подкрепа на болно дете във Видин

Деца и студенти подредиха изложба в подкрепа на болно дете във Видин С откриването на благотворителна изложба-базар с рисунки на деца и студенти, в Художествената галерия във Видин бе даден старт на кампанията по набиране на средства за лечението на Моника Димитрова, която се нуждае от бъбречна трансплантация. Второкласничките Деа-Катрин Крумова и Сияна Борисова са нарисували по една картина за благотворителната кауза.
"Аз нарисувах една коледна картина със Снежен човек, Дядо Коледа и къщи. Аз нарисувах зимна картина, която е с къщата на Мечо", споделиха децата.
На благотворителната изложба-базар имало и много дарители.
"Не си купихме нищо, само оставихме парички. Ще отидем на другия благотворителен базар и там ще си вземем нещо. Желая й успех и бързо оздравяване. Реших с удоволствие да подкрепя нашата съгражданка, която има нужда от помощ и без това сме малко хора във Видин, трябва да се подкрепяме", споделят част от посетителите на изложбата.
За трансплантацията в чужбина са необходими 76 000 лева, с които семейството на Моника не разполага. Следващото събитие от кампанията е на 16 декември в спортна зала "Фестивална", когато ще бъде организиран коледен благотворителен базар. Същият ден от 18 часа в Спортната зала ще бъде благотворителният концерт "Коледни звезди за Моника" с участието на най-добрите видински детски състави. На 18 декември е заключителното събитие - благотворителен базар, който ще бъде подреден в Търговския център.
11.12.2019, 16:36 часа
1150 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha