Извънредно! Готови са изследванията на белия дроб на починалата ученичка във Враца, ето резултатите

Извънредно! Готови са изследванията на белия дроб на починалата ученичка във Враца, ето резултатите Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото в понеделник момиче във Враца е отрицателен за респираторни вируси, съобщи директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.
"Току-що ми съобщиха, че материалът от белия дроб на детето е изследван за 11 респираторни вируси чрез амплификационни генетични методи (PCR) и резултатите са отрицателни“, добави той. Това означава, че детето не е починало от респираторен вирус.
От Окръжната прокуратура във Враца вече съобщиха, че скоротечна белодробна пневмония е причинала внезапната смърт на 13-годишната ученичка от елитното училище "Христо Ботев". Това са първоначалните заключения на патоанатомите след извършената аутопсия на момичето.
Окончателното заключение обаче ще бъде представено едва след назначената вирусологична експертиза, уточниха от врачанската болница.
В отговор на свидетелските показания на близките на Нели Тихомирова, че тя не се е оплаквала в дните преди смъртта си и не е боледувала, местните доктори смятат, че болестта може да се е развила мълниеносно.
12.12.2019, 13:21 часа
11433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha