Дискотека в Монтанско превърна зелен район в димящо сметище

Дискотека в Монтанско превърна зелен район в димящо сметище Собственик на дискотека в монтанско село буквално е превърнал зелен район до нощното заведение в димящо сметище, научи агенция BulNews. Сигналът за незаконното сметище в село Габровница е подаден в регионалната инспекция по околната среда и водите в областния град от възмутен гражданин. 
Мъжът се оплакал, че в района на бившата дискотеката системно се изгарят отпадъци. Еколозите веднага препратили оплакването до община Монтана, от където извършили незабавна проверка. 
Оказало се, че непоносима воня наистина имало и тя идвала от незаконно сметище до дискотеката. Инспекторите от местната управа веднага направили проучване и установили, че от дискотеката системно изхвърлят отпадъците си на терена и ги палят. Не на това мнение обаче е собственикът на дискотеката, който е категоричен, че нощното заведение не работи от близо 3 години и няма как да е причината за сметището. На кмета на селото е дадено предписание. Извършена е последваща проверка и е установено, че предписанието е изпълнено - сметището е почистено.
 
13.12.2019, 08:40 часа
4670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha