"Фолксваген": Ако се откажем от Турция, няма да строим нов завод

"Фолксваген": Ако се откажем от Турция, няма да строим нов завод В случай, че "Фолксваген" се откаже от Турция, няма да строи нов завод, се казва в съобщение на концерна, цитирано от ДПА. България се смяташе за другия основен претендент за строеж на завода.
"Фолксваген" отново отлага решението си дали да построи новия си завод край Измир в Турция. „С този въпрос ще се занимаем най-рано през февруари“, се казва в съобщението на концерна във Волфсбург.
Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, но военната операция на Турция в Северна Сирия стана причина германският концерн да го отложи.
"Фолксваген", чийто акционер е и регионалното правителство в провинция Долна Саксония, бе остро критикуван, че с инвестицията от над един милиард евро ще подпомогне турската икономика и авторитарния режим на президента Ердоган.
Ако "Фолксваген" се откаже от плановете си в Турция, ще обнови съществуващ завод в Източна Европа. Според експерти става въпрос за завода в Братислава, където ще се произвеждат два от моделите на най-големия производител на автомобили в Европа.
13.12.2019, 15:35 часа
925 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha