Грации от Враца завоюваха куп медали на голям турнир /снимки/

Грации от Враца завоюваха куп медали на голям турнир /снимки/ Грации по художествена гимнастика от Враца завоюваха куп медали на голям турнир по изящния спорт в Мездра, научи агенция BulNews. Малките красавици защитиха честта на града ни и представиха отлично треньорите си в СНЦ „Ритмика“ Гергана Танчева и Тони Йорданова.
XV турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички“ се проведе на 14 декември в железничарския град. Организатор на събитието бе ЖКХГ „Анелия“ /Мездра/. В юбилейното издание на турнира участие взеха 123 гимнастички на възраст от 5 до 14 години, представителки на 8 клуба: „Елегант“ /Плевен/, „Елит“ /Стара Загора/, „Ритмика“ /София/, „Ритмика“ /Враца/, „ВИП“ /Раднево/, „Гълъбово“, дебютантът „Аида“ /Хасково/ и домакините от „Анелия“.
Те се състезаваха в осем възрастови категории: 5-, 6-, 7-, 8-, 9- и 10-годишни, девойки младша и девойки старша възраст. Съгласно регламента, който е съобразен с този на Българската федерация по художествена гимнастика, най-малките грации от 5 до 8 години изиграха по два пъти съчетанията без уред. 
За Враца се състезаваха деца във възрастовите групи 5 и 7-годишни.
В категория 5-годишни Яна Коцева и Сияна Маркова завоюваха златен медал, а в категорията 7-годишни Божана Ганева, Анна Мария Митова, София Сибинова и Михаела Николова се окичиха с бронзови медали.
СНЦ „Ритмика“ започна своята дейност във Враца на 2 октомври тази година. Това са първите постижения за гимнастичките от нашия град на голям турнир.
„Радваме се, че децата работят с желание и са отдадени на този толкова труден спорт. Ще се постараем за в бъдеще да постигнат още много призови отличия“, споделят треньорките. 
 
16.12.2019, 11:55 часа
2516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha