Благородна кауза обедини ученици, учители и родители в Мездра

Благородна кауза обедини ученици, учители и родители в Мездра Благородна кауза обедини за поредна година ученици, учители и родители в Мездра. Целта им е да подкрепят Изабела, Сияна и Цветозара, които страдат от детска церебрална парализа, както и техните семейства, в борбата им с коварното заболяване. За целта в навечерието на Коледа Средно училище „Иван Вазов“ организира благотворителен спектакъл под наслов „Балкански нрави“. Събитието се превърна в истински Празник на човешката съпричастност и надеждата. Паралелно възпитаници на мездренската гимназия подредиха благотворителен базар, като средствата от продажбата на саморъчно изработените от тях сувенири отново бяха предназначени за лечението на трите деца. 
По време на спектакъла подрастващите артисти от най-голямото учебно заведение в общината пяха и танцуваха, пресъздавайки на сцената в Club „Royal“ една феерична Приказка за доброто. В нея имаше коледни, народни и популярни естрадни песни. Бяха представени български фолклорни танци и емблематични танци от различни балкански страни. В програмата присъстваха още хумористични скечове и коледуване, съпроводено с благословии за здраве и берекет. Колорит внасяха и кръшни цигански мелодии и индийски ритми. 
Всичко това - събрано в един пъстър калейдоскоп, претворил ескизи от традиционното музикално-песенно и танцово богатство на Балканите - и не само. 
„Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете - докато можете!“ - това непреходно послание отправиха към всички участниците в спектакъла. 
Накрая директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова съобщи добрата вест, че от продажбата на билети за благотворителния спектакъл и на сувенири от благотворителния базар са събрани общо 3 720 лева. Така всяко от семействата на Изи, Сиянка и Цвети получи по 1 240 лв. за лечението на своето дете. А което е още по-важно - вяра и увереност, че „Мисията е възможна“, когато каузата стане обща. 
 
18.12.2019, 13:52 часа
1220 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha