Служители на БЧК ще раздават помощи в община Кула

Служители на БЧК ще раздават помощи в община Кула В дните между коледно- новогодишните празници 300 души от община Кула ще получат европейска хранителна помощ чрез Българския червен кръст. Помощта е с общо тегло 24.570 кг и съдържа 16 вида хранителни продукти. Възползвалите се от тази помощ са предимно хората, получили енергийни помощи за отоплителен сезон 2019/2020 г., както и безработни лица и семейства, граждани с ниски доходи, самотни майки,  хора с увреждания и други. Условието е доходът на всички тези категории граждани да е по- нисък от тавана на бедността.
Помощите се раздават от доброволци срещу подпис в списък с правоимащите. На лица, които са починали или отсъстват от града и общината, пакетите се връщат. Не могат да бъдат получени от близки и съседи. В пакетите са включени продукти от първа необходимост- брашно, захар, ориз, боб, леща, олио, консерви, лютеница, спагети, конфитюр. Непотърсените след двукратното раздаване продукти в последствие се преразпределят за социалните институции. Подобни траншове е имало и в предишни периоди, а хората, получили пакети  твърдят, че качеството на продуктите е добро и са доволни, че през тежкия зимен период продуктите идват навреме и ще подпомогнат тънките семейни бюджети.
Доброволците, които раздават помощите споделят, че често има конфликт с граждани, които се сърдят, че не са включени в списъците и настояват да получат хранителните продукти, както техни познати и съседи. Представители на БЧК разясняват условията, при които определените категории граждани ще се ползват от помощта. За община Кула помощите ще бъдат раздавани на 28 и 30 декември от 9.00 до 14.00 часа в сградата на Общински младежки дом, също на 2 и 3 януари 2020 година в същия времеви диапазон.
25.12.2019, 12:50 часа
694 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha