Луфтханза обяви стачка преди края на годината

Луфтханза обяви стачка преди края на годината Пътуващите в Германия трябва да се подготвят за закъснения на полетите през идните дни, след като синдикатът на кабинния персонал Уфо (Ufo) обяви планове за стачка в най-голямата германска авиокомпания Луфтханза (Lufthansa), предаде ДПА и БТА.
Според информация, предоставена вчера на членовете на синдиката и получена от ДПА, Уфо се кани да стачкува през следващите дни. Говорител на синдиката потвърди, че протестът ще бъде тази година.
Профсъюзът планира да оповести датите на протестите в канала си в ЮТюб днес в 17 часа честно време (18 часа българско време).
Синдикатът информира членовете си, че е имало допълнителни, но неуспешни преговори, водени от медиатори по коледните празници за намиране на краткосрочни решения за отдавнашния трудов спор.
Говорител на Луфтханза каза, че компанията проявява интерес към по-широк процес на медиация, а стачките не са решения.
Луфтханза се съсредоточава върху следващите дати за медиация през януари, допълни той.
Трудовият спор вече доведе от предупредителна стачка в четири подразделения на Луфтханза и двудневна стачка в компанията майка. През ноември около 1500 полета бяха отменени, засягайки около 200 000 пътници.
Двете страни неколкократно са подчертавали, че се стремят към възможно най-широкообхватното споразумение по редица въпроси, свързани със заплащането.
Основните принципи бяха съгласувани двустранно през ноември, но взаимното недоверие пречи на напредъка. Същевременно шефката на персонала на Луфтханза Бетина Фолкенс, която подкрепяше по-умерен подход, бе освободена.
Синдикатът настоява също да бъдат отменени уволненията и делата срещу бивши и настоящи членове на съвета, както и да бъде направен анализ на последните месеци, наситени с конфликти.
27.12.2019, 13:16 часа
613 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha