Падение! „Конкурент“ пусна фалшива новина за измислена катастрофа, журналистиката е мъртва /снимки/

Падение! „Конкурент“ пусна фалшива новина за измислена катастрофа, журналистиката е мъртва /снимки/ Снощи врачанският „Конкурент“ публикува фалшива новина за измислена катастрофа. Според сайта на фалиралия всекидневник руса шофьорка се е качила с колата си върху мантинелата на Оряховско шосе в района на бензиностанция „БГ Ойл“ във Враца. Главният редактор Георги Александров-Гошо Синдика, напоително е описал целия инцидент, като новината дори бе водеща цяла вечер.
Всичко би било наред, ако не съществуваше една малка подробност-такава катастрофа снощи във Враца не е ставала!
През годините агенция BulNews многократно е писала за порочната практика на работа на Гошо Синдика да прави свободни съчинения по снимки и коментари във фейсбук, които да представя като свои новини. Снощи стана същото, като доказателството е безспорно и няма място за оправдания.
В групата I see you КАТ-Враца /област/ младеж решил да се забавлява и качил снимка на кола върху мантинела, като написал за въображаем инцидент на Оряховско шосе преди бензиностанция „БГ Ойл“ във Враца. От пръв поглед обаче става ясно, че това е фейк, тъй като на посоченото място няма мантинела, а и светлините наоколо подсказват за доста натоварено шосе. В коментарите под поста част от членовете на групата разпознават колата, която наистина е катастрофирала, но миналата година на околовръстното на София. Малко по-късно фалшивият пост беше изтрит от администраторите, тъй като нямаше нищо общо с Враца.
През това време обаче Гошо Синдика като истински шаран, захапал кукичката на фейк новината и бързо, бързо я качил в сайта на фалиралия всекидневник с мерака да изпревари лидера BulNews. Така стана за смях на гилдията и умните читатели, които отдавна сложиха кръста на интереса си към фабриката за фалшиви новини „Конкурент“. По ирония на съдбата днес в сайта продължават да си помпат самочувствието с безумното заглавие „През 2019 г. „Конкурент“ остана запазената марка на информацията“, а до него се мъдри менте новината от снощи. Падението е тотално!
От изданието вече официално признаха за фалита на вестника, който изживя последната си година като всекидневник. От нова година той става седмичник, което е най-бързият път към окончателния фалит на медията. От „шапката“ на „Конкурент“ ще изчезне помпозният червен надпис „Единственият всекидневник на Северозапада“. Далеч преди това обаче от вестника изчезна журналистиката…
31.12.2019, 09:37 часа
6059 6
Коментари

до георги

01.01.2020, 00:27 часа
Гергооо, парашутист си ти и баща ти, че те докара от село гражданин да ставаш, а ти си остана селяндур прост! Този кмет е избран със 73% от гражданите на община Враца. И такива като тебе могат само до му лъскат обувките! Разбра ли?

до "Георги"

31.12.2019, 17:09 часа
Геца, Гецаааа, как можа малката ти главица с още по малкото мозъче да роди такава тъпотия! То бива дебилност, ама при тебе е върха! Информирай се чия собственост е вестника и кой го издържа и тогава акай тук! Гецаа, Гецаааа, тъпакоооооо......

Георги

31.12.2019, 13:35 часа
Е, г-н Бузов, "Конкурент" все пак е на бозката, пардон на издръжката на парашутиста, т.е. на кметчето. Нали хората трябва по някакъв начин да си заработят хонорара все пак... ;)

Torlak

31.12.2019, 12:26 часа
Наско Депутато ще го прибере в театъра

Градската легенда

31.12.2019, 10:15 часа
Не го нападайте Георги. Чувам, че вече му търсят заместник и ще го ритнат в гъза. Той каквото можа-направи, затърка Конкурент и съсипа всичко.

Реалист

31.12.2019, 09:50 часа
Мале, мале
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha