Започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени поръчки

Започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени поръчки От днес започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени поръчки. Он-лайн платформата не трябва да допуска манипулиране на документите и незаконосъобразни практики.
Използването на електронната платформа за възлагане на поръчките ще се случва на два етапа.
От 1 януари промените в закона, приети окончателно на 18 декември, влизат в сила за възложителите от централната администрация за големите общини в страната и за възложителите с най-голям опит, сред които основно са големите предприятия.
Вторият етап на електронните обществени поръчки трябва да се случи от 1 април тази година и за всички останали възложители, които за провеждането на обществени поръчки ще трябва да използват централизираната електронна платформа. Бизнесът се надява това да доведе до изсветляване на процеса на провеждане на обществените поръчки. 
От Стопанската камара заявиха, че 2/3 от анкетираните нейни членове не са участвали в конкурсите по Закона за обществени поръчки (ЗОП) през миналата година, защото се съмняват в прозрачността на процедурата.
01.01.2020, 13:20 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha