Преподаватели от СУ „Христо Ботев”-Враца участваха в работна среща по проект „Еразъм+”

Преподаватели от СУ „Христо Ботев”-Враца участваха в работна среща по проект „Еразъм+” Преподаватели от СУ „Христо Ботев” Враца участваха в работна среща по проект „Еразъм+”, финансиран от Европейската комисия. Училището има богат опит в изпълнението на проекти с партньори от различни училища в Европа. Проектът „Да опознаем заедно многообразието в образованието – обучителни модули за стимулиране на критическите и диференцирани перспективи по отношение идентичността и разнообразието” обаче е разработен от агенцията за медии и дизайн „Студио Гаус” ООД от Берлин, като целта му е подпомагане обучението в сферата на възрастните. Останалите партньори по проекта са университета във Фленсбург (Германия), обучаващ педагогически кадри, Центърът за подпомагане на деца и младежи в Саксония-Анхалт (Германия), Дружеството за развойна политика и глобална справедливост „Зюдвинд” във Виена (Австрия), Международният образователен център „Интеркултуро” в Марибор (Словения), Фондацията за европейско разбирателство в Крайзау (Полша), лицеят „Николаус Ленау” в Тимишоара (Румъния), гимназията „Херман Зудерман” в Клайпеда (Литва) и лицеят „Аликианос” в Ханя (Гърция). 
Основната задача на проекта е разработването на учебни материали, които да подпомогнат образователните системи в Европа да приемат многообразието, да реагират на националистичните и популистки тенденции, да образоват децата като мислещи и критични хора. Пряко свързана с това е и квалификацията на преподавателите, които трябва да са в състояние да приложат на теория и практика методи, свързани със съществуващите условия и осигуряващи разнообразно обучение.
На проведената във Виена трета работна среща по проекта се обсъдиха и тестваха разработените вече педагогически материали, основани на информационните технологии и иновативните практики за дигитално обучение. Създадените наръчници и материали целят подобряването на компетенциите на преподавателите, стимулиране на професионалните контакти между тях, обмена на обучителни методи и опит.
Разработените продукти ще бъдат публикувани на многоезична интернет-платформа, достъпна за ползване от всички заинтересовани лица. Те ще съдържат обучителни материали на 7 европейски езика (немски, словенски, български, полски, румънски, латвийски и гръцки), примери с добри практики, осведомителни стратегии и други приложими в обучението дигитални наръчници.
 
06.01.2020, 14:15 часа
892 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha