Врачанският митрополит Григорий благослови миряните в Мездра на Ивановден

Врачанският митрополит Григорий благослови миряните в Мездра на Ивановден Вярващи посетиха православния храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ в Мездра, за да вземат молитвено участие в Светата Архиерейска литургия, отслужена от Врачанския митрополит Григорий по случай Ивановден. Негово Високопреосвещенство извърши празничното богослужение в съслужие със ставрофорен иконом Николай Костадинов и енорийския свещеник иконом Данаил Цинцарски.
Сред дошлите да запалят по свещичка и да се помолят за здраве бяха доста именици - кметът на общината Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, бизнесмените Иван Георгиев-Тениди и Иванчо Велчов и др. Литургията уважи също кметът на Долна Кремена Румен Серафимов. 
Най-малкото християнче, доведено от своите родители да се черкува, бе Калоян Матев, на годинка и 9 месеца, който взе причастие и беше благословен от врачанския владика. 
В края на литургията митрополит Григорий припомни житието на Св. Йоан Кръстител и отправи архипастирски благослов към миряните. 
За празничната атмосфера допринесоха черковните песнопения, Господнята молитва „Отче наш“ и „Символът на вярата“, а по случай Ивановден кметът на Мездра дари на храма икона на Иисус Христос.  
07.01.2020, 15:12 часа
883 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha