Росен Добрев обяви война на нелегалните превозвачи в Оряхово /снимки/

Росен Добрев обяви война  на нелегалните превозвачи в Оряхово /снимки/ Кметът на Оряхово Росен Добрев обяви война на нелегалните превозвачи в града, видя репортер на агенция BulNews.
На нарочна среща в общината днес стана ясно, че проблемът е ескалирал до нива, които застрашават законната дейност на лицензираните превозвачи. На нея безпрецедентно се бяха събрали административният ръководител на районната прокуратура Гергана Кюркчийска, шефът на местното полицейско управление Станислав Георгиев и представители на останалите институции, които имат пряко отношение към тази дейност.
Представителите на превозваческите фирми съобщиха, че са обновили своя автобусен парк, но въпреки това нелегални таксита им крадат клиентите и така пречат на дружествата да извършват своята дейност.
Гергана Кюркчийска обърна внимание, че на хората, които използват нелегалните превози, не им издават билет за извършената услуга и така при евентуално произшествие няма да получат обезщетение.
От своя страна Станислав Георгиев заяви, че до този момент в полицията няма постъпила нито една жалба за извършваната нерегламентирана дейност и затова свидетелите на това престъпление е необходимо да бъдат по-активни.
На срещата бяха набелязани мерки за ограничаването на тази дейност, с които да бъда спасени местните превозвачи и защитени интересите на обществото.
Росен Добрев категорично заяви, че повече няма да търпи да се извършва незаконната дейност в общината и декларира своята подкрепа за останалите институции в ликвидирането й. Проблемът е толкова сериозен, че има опасност Оряхово да остане без автобусна връзка с останалите населени места. По тази причина кметът на крайдунавския град ще мобилизира ресурсите на общината за защита на фирмите, които имат лиценз за превоз на пътници. Очаква се през следващите 2-3 месеца натискът върху лицата, нарушаващи закона, да стане непоносим и по този начин да се ограничи тяхната дейност.
08.01.2020, 12:39 часа
8702 4
Коментари

989

09.01.2020, 13:00 часа
Данъците в общините се вдигат и сега трябва да отклоняваме внимание с глупости! Всеки може да се вози с когото си иска!Никой не може да ме задължи да ползвам смрадливи и раздрънкани автобуси

''Кармазъ пара...''

09.01.2020, 07:45 часа
Ако ДАИ и КАТ си вършеха задълженията , нямаше да се нага кмета да организира тази среща !! За ДАИ е важно само '' такса спокойствие '' , а не интересите на гражданите и държавата! Задълженията на кмета са да ВЪЗЛОЖИ изпълнението на линиите !

Кобрата

09.01.2020, 07:21 часа
Прав е Николай Иванов. Тия са бахти смърделите мърши, линиите са им тука има, тука нема. И ма нема и ще дода.

Николай Иванов, Оряхово

08.01.2020, 22:01 часа
Лицето-кмет брани интересите на фирма Орхиден, известна с това, че самоволно не извършва превози до Враца и София, шофьорите й пушат в остарелите й бусове, ругаят пътниците и дънят мазни чалги до ламарините.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha