Повдигнаха обвинение на Нено Димов за умишлена безстопанственост

Повдигнаха обвинение на Нено Димов за умишлена безстопанственост Подалият оставка екоминистър Нено Димов ще отговаря за умишлена безстопанственост във връзка с водната криза в Перник, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.
Той беше арестуван вчера в хода на акция в МОСВ и на територията на Перник. Днес арестът му беше удължен със 72 часа с мотива, че може да повлияе на събирането на доказателства.
Според държавното обвинение Димов е бил информиран за намаляващия обем на язовир „Студена“ от началото на 2018 г., но не е направил нищо за ограничаване на консумацията от страна на „Стомана индъстри“ и „Топлофикация Перник“ и така към предприятията са отишли милиони литри вода, заради които сега гражданите на Перник са на режим.
Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев отбеляза, че в дома на Димов са били открити и документи, свързани с концесионера на ски зоната в Банско – „Юлен“. По думите му към момента не е ясно дали събраните по тази линия доказателства ще бъдат в основата на ново обвинение.
10.01.2020, 15:50 часа
1410 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha