РИОСВ Враца: Получател на италианския боклук е "ЕкоРе", от софийската фирма отричат

РИОСВ Враца: Получател на италианския боклук е "ЕкоРе", от софийската фирма отричат Софийската фирма "ЕкоРе" е реалният получател на 50-те тона бракувани италиански тонер касети, складирани във Враца, съобщи шефът на РИОСВ във Враца Христо Христов.
Припомняме, че в началото на месеца в областния град бяха открити отпадъци, складирани в индустриалната зона направо върху земята. В последствие се оказа, че нито една институция не знае за огромното количество опасен боклук.
След като получили боклука, от "ЕкоРе" предали касетите на фирма "Рецикла". Фирмата обаче няма лиценз за преработката на пластмаса, а площадката във Враца, на която бяха открити отпадъците, също е без лиценз.
От фирмата "ЕкоРе" категорично отричат да имат нещо общо със случая и твърдят, че те не са получател на италианските боклуци, а шефът на врачанската екоинспекция се бил заблудил. Същата фирма обаче е собственик на тоновете опасен боклук, складиран нелегално в закрития завод за хартия в Мизия, които пък са били изпратени там от ТЕЦ "Република".
Преди две години, когато стана известен случая със складираните в Мизия отпадъци, от РИОСВ във Враца потулиха случая и отказаха да съобщят публично резултатите от извършената проверка за складираните там наред с другите отпадъци и опасни химикали като хлороформ и сярна киселина в банки.
В корозирали банки пък имаше оцетен анхидрид, който е прекурсор за хероин. След като за случая се зашумя, тоновете опасни химикали тихомълком и поетапно бяха транспортирани в неизвестна посока извън Мизия.
11.01.2020, 14:44 часа
5507 1
Коментари

Всички лъжат

11.01.2020, 16:03 часа
ЕкоРе лъже!Рецикла лъже!РИОСВ лъже!Кмета лъже!ОСТАВКА и затвор за всички замесени в поредния опит за отравяне на Враца и наяли се с парички като попски чеда на задушница.Масови убийци и психопати с власт!Уууууууууууууу!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha