Щетите от земетресенията в Пуерто Рико са за 110 млн. долара

Щетите от земетресенията в Пуерто Рико са за 110 млн. долара

Губернаторът на Пуерто Рико Ванда Васкес Гарсед заяви, че щетите от серията земетресения край бреговете на острова са на стойност 110 милиона долара, пише БТА.
В началото на седмицата остров в Карибите претърпя поредица от земетресения, които нарушиха енергийната система, инфраструктурата и доведоха до срутването на редица сгради. Големината на най-мощните трусове беше 6,6 по скалата на Рихтер. Властите на Пуерто Рико обявиха извънредно положение във вторник. Последното мощно земетресение с магнитуд 5,9 удари в събота сутринта, а сеизмолозите продължават да регистрират множество вторични трусове в региона.
Според първоначалната оценка на щетите 539 конструкции са повредени. Гарсед заяви на пресконференция, че е издадена заповед за замразяване на цените на храните и артикулите от първа необходимост, необходими при спешни случаи.
По-рано беше съобщено, че една от най-големите електроцентрали в Пуерто Рико - "Коста Сур" е била изключена поради земетресенията, а тя генерира до 1/3 от консумираната електроенергия на острова.

12.01.2020, 11:03 часа
490 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha