Иван Гешев: При обиска в дома на Димов са иззети документи за боклука от Италия

Иван Гешев: При обиска в дома на Димов са иззети документи за боклука от Италия

"България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук или в тоалетна чиния. Видях карта на пътя на боклука от Италия, която проверяваме. Ние не заслужаваме това. Изпълнителната власт и съдебната власт в мое лице сме се ангажирали за разкрием, ако има престъпления, независимо кой е виновен", заяви главният прокурор Иван Гешев на пресконференция във Враца по повод зверското убийство в Галиче.
Той уточни, че при обиска на кабинета на министъра в оставка Нено Димов са иззети документи и в случай, че има доказателства за извършени престъпления, прокуратурата в негово лице няма да има притеснения да повдигне обвинения.
За първи път Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския боклук у нас, за което вече се появиха публични основания за съмнения, че с негово разрешение чуждият боклук е пристигал у нас за горене.
“Дали някой ще бъде задържан под стража, преценява само съдът", каза още главният прокурор по повод многото коментари, че министърът в оставка е оставен в ареста и въпросите в публичното пространство дали мярката не е пресилена.
Гешев заяви, че прокуратурата може само да изрази становище, а след като има доказателства, дали срещу кмет или министър, той не вижда проблем, след като е спазен законът да бъде задържан.
"Това, че си министър или пък прокурор, не ти дава имунитет. Прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет. Всеки съдия, прокурор и следовател може да бъде привлечен под наказателна отговорност. Не виждам пречки и не виждам защо да не спазваме закона, само защото някой заема определена длъжност. Ние не сме депутати или президенти, за да имаме имунитет", допълни още главният прокурор.
Иван Гешев разпореди МВР и ДАНС да проверят как се съхраняват отпадъците у нас.

13.01.2020, 14:46 часа
1671 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha