Без милост! Врачански катаджии не пожалиха и линейка

Без милост! Врачански катаджии не пожалиха и линейка Линейка, превозвала пациент в тежко състояние към София, е била глобена с електронен фиш за превишена скорост на международен път Е-79 между Враца и Мездра, научи агенция BulNews.
Aвтомобилът е собственост на Университетска болница „Лозенец“. На 24 септември 2018 година тя трябвало да транспортира пациент от Монтана към столицата за извършване на сърдечна операция.
Докато линейкаджията шофирал между Враца и Мездра се оказал в полезрението на мобилната камера на униформените. От снимките станало ясно, че специализираният автомобил е преминал със 117 км/ч. при ограничение 90 км/ч.
За нарушението на директора на лечебното заведение била наложена глобата от 100 лева. Той обжалвал санкцията с мотива, че линейката е със специален режим на движение. Оказало се, че когато линейката минала край камерата не била с пуснати светлинни и звуков сигнал. Пред съда директорът подробно разказал, че човекът в автомобила е бил в тежко състояние. 
Заради показанията му и факта, че той не е бил шофьор на линейката електронният фиш е отменен. Решението на Районния съд в Мездра може да се обжалва пред Врачанския Административен съд.
16.01.2020, 11:50 часа
5701 1
Коментари

Леле Боже

29.01.2020, 13:42 часа
Майко мила до къде стигна тази държава, такова падение не мога да повярвам
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha