С условна присъда се размина мъж от Берковица, държал цял боен арсенал в дома си

С условна присъда се размина мъж от Берковица, държал цял боен арсенал в дома си Районният съд в Берковица одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Берковица и защитника на подсъдимия А.Х.А., за наказание „Лишаване от свобода“ за 6 месеца условно за незаконно притежавани оръжия и боеприпаси.
Подсъдимият А. Х. А. - не осъждан, с основно образование, не работи, се призна за виновен, че на 19 февруари 2018 г. в град Берковица, във вилен имот и намиращата се в имота вилна постройка и в прилежащо помещение във входа на жилищен блок в ж.к. „Заряница“ е държал огнестрелни оръжия без да притежава за това надлежно разрешително. В имотите на подсъдимия са открити  една самоделна пушка, кал. 7.62х39 мм. , две самоделни пушки кал. LR, един самоделен пистолет кал. 9х19 мм. и  самоделно преработен пистолет кал. 6.35 мм. в кал. 22 short/къс/- всички годни да произвеждат изстрели, както и 863 броя боеприпаси от различни калибри.
В сградите на А. Х. А. са намерени и взривни вещества: 391 см. огнепроводен шнур, два броя електродетонатори, два броя електрически запалки и един брой капсулдетонатор. За престъплението – държане на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение законът предвижда от две до осем години затвор. Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно е подписал споразумението и е съгласен с определеното наказание.
Съдът наложи на А. Х. А. наказание „лишаване от свобода” за срок от 6  месеца като отложи изтърпяването му за срок от 3 години. Незаконните оръжия, боеприпаси и взривни материали – предмет на престъплението се отнемат в полза на държавата. Направените по делото разноски за 1 060.36 лева, се възлагат на подсъдимия А.Х.А. и следва да бъдат внесени по сметка на областната дирекция на МВР в Монтана.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 
17.01.2020, 09:17 часа
1542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha