Крум Зарков: Искаме да свалим правителството на Борисов и то да понесе политическа отговорност

Крум Зарков: Искаме да свалим правителството на Борисов и то да понесе политическа отговорност "Искаме да свалим правителството, да констатираме провала, който те консумират, да понесат политическа отговорност за случилото се. След което следваме процедурата по Конституция, а именно разглеждането на възможностите за ново мнозинство в този парламент и избори", заяви Крум Зарков, зам.-председател на ПГ „БСП за България“, пред БНТ.
„Десетки пъти сме поставяли въпроса и за водата, и за въздуха, а и за отпадъците в Народното събрание под различни форми. Липсата на чуваемост, отказът да се поставят правилните въпроси е това, което ни доведе дотук“, сподели още той.
Според него кризата е последствие от проблем, който може да бъде констатиран в много сектори – работа без ясна цел и посока.
„Дали е в социалното ведемство, дали е в здравеопазването, или във водния сектор- правителството няма ясна посока, поради което и не е възможно за него да обясни точно какво прави“, обясни социалистът.
По думите му през 2009 г. в България се  губи 60% от водата си средно между водоисточниците и чешмите, а 10 години по-късно, при осигурени милиарди финансиране,  губим 61%.
„Идеята с ВиК холдинга я няма в нито един от няколкото стратегически документи, които има във водния сектор, нито в законите, които са приемани през годините за водния сектор - това означава, че това е действие ad hoc, с което се иска да се осигури спокойствие“, посочи Зарков.
Според него, за да се стигне до качествени решения, трябва качествена промяна в начина, по който се мисли, прави и говори в политиката.
"С търсене на вината назад, с наддумваници, с ad hoc решения, с хвърляне на бомби, които да отвлекат общественото внимание от един проблем докато не избухне другият, това няма да се случи“, каза още Крум Зарков.
18.01.2020, 12:44 часа
1273 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha