Доброволци от Лом даряват пари за благородни каузи

Доброволци от Лом даряват пари за благородни каузи Инициативни ломчани призоваха съгражданите си да се включат в кампания по събиране на обемисти пластмасови бутилки от боклука. Идеята на гражданското обединение "Пластмаса за благотворителност" е с получените средства от предадената за рециклиране пластмаса да се подкрепят различни местни инициативи.
За половин година доброволците успяха да съберат над 1.5 тона пластмаса, а с получените пари и с подкрепата на дарители, те вече закупиха и дариха инхалатори за Детското отделение на Ломската болница, на стойност близо 500 лв. Освен това със събраните до момента средства ще бъде закупен модерен уред за намиране на вени /веноскоп /, на стойност над 5 000 лв., също за Детското отделение и апаратура за Инфекциозното отделение на болницата.
Доброволците имат намерение да разширят дейността си през тази година, да привлекат нови симпатизанти и да извадят от контейнерите и сметищата минимум 10 тона пластмасови бутилки. Изработили са и карта на която са отбелязани местата за събиране на пластмасовите бутилки в града. Засега контейнерите са само три - на ул. "Луи Айер" (до гимназията),  до централния вход на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" (пред Бърза помощ) и на ул. "Любен Каравелов", до оградата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

 
19.01.2020, 09:56 часа
1091 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha