Ученици от Търговище събират средства за Австралия

Ученици от Търговище събират средства за Австралия Ученици от Търговищв събират средства за Австралия.
"Средства за справяне с щетите от пожарите в Австралия събират ученици от Търговище. Възпитаните на Първо СОУ "Св. Седмочисленици" организират дарителска кампания, чрез която искат да помогнат на пострадалите от пожарите", съобщи Анета Милева, преподавател по български език и литература.
Младите хора са записали кратко видео, с което призовават своите приятели да дарят, макар и малка сума, за възстановяване на щетите. В посланието им се казва:
"Повече от месец сме свидетели на ужаса от бушуващите огньове и не искаме да останем безучастни към трагичните събития. Затова призоваваме всички наши приятели, учители, родители и съученици да дарят малки суми, с които да подпомогнат инициативата. Събраните средства ще изпратим чрез Червения кръст".
Младите хора - посланици на ЕП, обясняват че правят това, защото е важно хората да са съпричастни. Според тя е нужно да се осъзнаят причините за бедствието и да се ангажират хората с решаването на глобалните екологични проблеми.
"Ние сме поколението, което може да спаси планетата от предстоящата екологична катастрофа. Онзи, който спаси и една единствена душа, спасява света", убедени са учениците.
Кутиите за дарения са поставени на входа на училището и във фоайето по природни науки на третия етаж. Инициативата е част от Greentivity - мащабен проект, по който работят младшите посланици на ЕП.
"Крайната им цел е живот в един по-зелен и по-добър свят", допълва Милева - старши посланик на ЕП.
20.01.2020, 13:05 часа
600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha