Бащата на убитата Андреа от Галиче се срещна с Борисов /снимки/

Бащата на убитата Андреа от Галиче се срещна с Борисов /снимки/ Бащата на убитата 18-годишна Андреа се срещна с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Асен Руменов поиска тежки наказания за непълнолетните престъпници и законови промени. Причината - задържаният 17-годишен младеж по закон може да получи до 12 години затвор.
Борисов изказа съболезнования на семейството и обеща да предприеме законодателни промени.
„Обещаха ми всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде унищожен. Той е нападнал възрастен човек, после и полицай, получил е само пробация. Ако беше наказан подобаващо, нямаше да има убийство и дъщеря ми щеше да е жива“, каза Асен Руменов.
„Проверката ще обхване и това спазват ли се мерките за неотклонение, взети по отношение на обвиняемите лица. Ако същите не се спазват, наблюдаващите прокурори ще поискат по-тежки мерки за неотклонение“, каза Сийка Милева, говорител на главния прокурор.
„Ще се вземе под внимание състоянието на този извършител. Дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което върши, за да получи наказанието като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим“, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манов.


 
20.01.2020, 13:00 часа
3255 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha