Двама мъже са задържани за кражби на леки автомобили

Двама мъже са задържани за кражби на леки автомобили Полицаи са разкрили извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил в столицата. В хода на разследването е открит и втори автомобил, обявен за издирване. Задържани са двама мъже, на които е повдигнато обвинение. Подробности по случая бяха съобщени от директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, административния ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и старши инспектор Антон Дерменджиев, заместник началник на група „Противозаконно отнемане на МПС“ в СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Разследването на случая започнало след получен сигнал за противозаконно отнет на 14 януари лек автомобил „Нисан – Джук“. Незабавно е планирана специализирана полицейска операция с цел установяване на инкриминирания автомобил и задържане на извършителите. В хода на полицейските действия отнетата кола е открита в хале в кв. „Драгалевци“. На място са задържани двама мъже, на 44 и 45 години. Първият е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с МПС. При последвалите процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на СДВР на адреса на 45-годишият мъж е установен укрит друг лек автомобил - „Рено“ , обявен за национално и международно издирване. Униформените иззели мобилни телефони, СИМ карти, лекия автомобил „Нисан – Джук“, регистрационни табели, ключ за „Нисан“-а и инструменти за разкомплектоване на автомобили. По случая е образувано досъдебно производство.
След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, и на двамата мъже е повдигнато обвинение. На 44-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на втория задържан е наложена мярка „парична гаранция“ в размер на две хиляди лева. Работата по разследването продължава в рамките на досъдебното производство и под надзора на прокуратурата.
20.01.2020, 16:25 часа
954 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha