Силен мирис на газ в центъра на столицата вдигна на крак полицията и пожарната

Силен мирис на газ в центъра на столицата вдигна на крак полицията и пожарната Силен мирис на газ в центъра на София вдигна на крак полицията и пожарната и блокира центъра на столицата за часове във вторник вечерта.
Районът около театър "София" остана отцепен за часове. Оказа се, че не става въпрос за теч на газ, а за нерегламентирано изхвърляне на опасен отпадък.
В контейнери за разделно събиране, в този за стъкло е хвърлено стъклено шише с таблетки, които явно са се разтворили. От пожарната и от Столична община са обезопасили района, но неприятна миризма все още се усеща.
„На място се установи, че в един от контейнерите мирише най-силно. Уредите ни замерваха висока концентрация на газ. Най-вероятно става въпрос за меркаптан, който е изключително опасен при вдишване. За това предприехме незабавни действия по транспортиране”, обясни Красимир Димитров.
„Беше трудно да се открие, защото миризмата беше в целия район. Колегите провериха бензиностанциите, газстанциите дали няма изтичане на газ. Оказа се, че най-силната концентрация е в този контейнер”, разкри още той.
Днес ще излязат лабораторните изследвания, които ще бъдат предадени на СДВР. Тепърва ще се установи откъде са взети тези таблетки. Според Димитров те са много опасни за здравето и живота на хората. От полицията ще издирват вероятния извършител.
 
22.01.2020, 09:25 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha