Ето какво се случва с организма, ако всеки ден ядете орехи

Ето какво се случва с организма, ако всеки ден ядете орехи През годините редица изследвания доказаха полезните свойства на орехите. 
Ново проучване на американски учени обаче установи какво ще се случи с тялото ни, ако ядем тези ядки ежедневно.
Изследването е проведено от учени от университета в Пенсилвания. В него взеха участие 42 доброволци с наднормено тегло на възраст между 30 и 65 години.
Резултатите от него сочат, че всекидневната консумация на орехи подобрява чревната дейност, като повишава количеството на полезните бактерии. Участниците в проучването били разделени на три групи.
Към менюто на изследваните лица от различните групи били добавени съответно орехи, алфа-линоленова киселина и полиненаситени мастни киселини, или алфа-линоленова киселина и олеинова киселина.
Изследването продължило 42 дни, през които на доброволците са правени редица тестове. Изследователите са установили, че състоянието на чревната микрофлора се е подобрило при участниците, които консумирали орехи. При тях било наблюдавано повишаване на количеството на полезни бактерии като Roseburia, Eubacteria eligens и Butyricicoccus. При изследваните лица от останалите две групи не бил отчетен подобен благоприятен ефект.
23.01.2020, 09:40 часа
1810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha