Осиновиха 18 изоставени деца от Враца през изминалата година

Осиновиха 18 изоставени деца от Враца през изминалата година През изминалата година са били осиновени 18 деца от област Враца, съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Мария Търнавска.
Осиновените деца чрез Министерство на правосъдието, които са намерили семейства в чужбина за годината са 11, а 7 са намерили дом в страната.
Данните сочат, че с всяка изминала година осиновяванията намаляват, а основните причини са по-голямата възраст на изоставените деца и това, че някои от тях са с увреждания.
През 2019 година на заседанията на съвета по осиновяване са разгледани 77 деца, като само за 33 от тях са определени подходящи осиновяващи. Останалите не отговаряли на предпочитанията на кандидат осиновителите по възрастов показател и здравословно състояние .
Общ брой вписани в регистъра деца за пълно осиновяване през декември 2019 година е 99, като 43 от децата са здрави, а 56 са с увреждания. През миналия месец в регистъра за осиновяване е вписано едно дете, на възраст 6 години и 7 месеца.
 
23.01.2020, 09:15 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha