Учени откриха още една полза от рибеното масло за мъжете

Учени откриха още една полза от рибеното масло за мъжете Ново изследване на учени от Дания установи какво се случва при редовна консумация на рибено масло. 
Проучването е проведено с участието на 1 679 мъже. 
98 от тях са приемали добавки рибено масло три месеца преди началото му, а други 53-ма го правели 60 и повече дни преди началото му.
В сравнение с мъжете, които не приемали рибено масло, онези, които го правели по-малко от 60 дни, били с една трета по-голям обем на семенната течност. Тези, които го правели 60 и повече дни - с почти две трети по-голям обем.
Консумиралите рибено масло освен това били с по-големи размери на тестисите и с 1% по-високо ниво на свободния тестостерон.
Съавторката на изследването Тина Колд Йенсен от университета на Южна Дания пояснява, че рибеното масло вероятно има този ефект, защото богатото на мастни киселини съдържание в клетъчната мембрана на сперматозоидите е от съществено значение за доброто им функциониране.
"Омега-3 мастните киселини не се синтезират в човешкия организъм и затова трябва да се набавят чрез храненето", заяви тя
24.01.2020, 09:35 часа
1187 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha