Номинираха кмета на Мездра за член на Контролния съвет на НСОРБ

Номинираха кмета на Мездра за член на Контролния съвет на НСОРБ Кметът на община Мездра Иван Аспарухов беше номиниран за член на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Решението бе взето на регионално делегатско заседание на НСОРБ, което се проведе във Вършец. В него взеха участие кметове и председатели на общински съвети от Северозападния регион. 
Съгласно приетите правила, заседанието беше председателствано от кмета на общината домакин инж. Иван Лазаров. На форума бяха издигнати кандидати за членове на ръководните органи на единствената организация, в която членуват всички български общини и която представлява интересите на местните власти на национално и международно ниво. 
За членове на Управителния съвет на НСОРБ от региона, който обхваща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен, бяха номинирани кметът на община Борован Десислава Тодорова, кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на община Монтана Златко Живков и кметът на община Враца Калин Каменов. 
Общините от Северозапада издигнаха кандидатурата на кмета на община Мездра Иван Аспарухов за член на Контролния съвет на НСОРБ. 
С провеждането на регионални делегатски заседания в страната започна процесът по обновяване на управителните органи на Националното сдружение на общините в Република България за мандат 2019-2023 г. 
Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ предстои да бъдат гласувани от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в гр. София.
24.01.2020, 14:55 часа
734 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha