Започна протестното шествие на перничани в София

Започна протестното шествие на перничани в София Започна протестното шествие на жителите на Перник пред сградата на Министерския съвет, обвързано с водната криза в града.
С лозунги "Спаси Перник" и кукерски танц протестиращите тръгнаха към пл. "Независимост".
"Благодарим на всички, които подкрепиха протеста, ние сме принудени да сме тук, ние трябва да търсим отговорността в управляващите", коментира един от протестиращите.
"Родителите се чудят как да отглеждат децата си, възрастните не могат да си купуват водата, хората се страхуват да не загубят работата си, за капак на всичко ни обгазиха", посочва организатор на протеста.
Протестът е под надслов "Сурва от Перник", а организатор е Инициативен комитет "Спаси Перник". Шествието е подкрепено и от Сдружение "Дишай Перник".
Градът е на воден режим заради нивото на язовир "Студена", който скоро се очаква да достигне до т.нар. "мъртъв обем", а водата ще стигне за не повече от 15 дни.
На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.
25.01.2020, 12:55 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha