България предлага помощ за земетресението в Турция

България предлага помощ за земетресението в Турция Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод земетресението в югоизточна Турция, причинило човешки жертви.
Борисов изразява надежда, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора от засегнатите сгради. Той пожелава бързо възстановяване на всички пострадали от земетресението.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се свърза със своя турски колега Мевлют Чавушоглу, за да изрази съболезнования към близките на загиналите при опустошителното земетресение и да изрази надежда за бързо възстановяване на ранените.
Тя предложи и българската държава да помогне при нужда. Чавушоглу благодари за солидарността на българското правителство и българския народ.
По последни данни на МВнР, няма пострадали български граждани от смъртоносното земетресение в Турция. Продължават спасителните операции.
Броят на жертвите от земетресението в Източна Турция нарасна на 19 човека. Стотици са ранените хора, а хиляди са повредените сгради.
При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42; +90 533 376 37 69
25.01.2020, 14:31 часа
300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha